Tulburarea borderline (BPD) se tratează!

În trecut, mulți profesioniști din domeniul sănătății mintale au considerat că este dificil să trateze tulburarea de personalitate borderline (BPD), astfel încât au ajuns la concluzia că nu se poate face nimic pentru cei cu această tulburare. Dar știm acum că BPD este o tulburare tratabilă. De fapt, prognosticul pe termen lung pentru BPD este chiar mai bun decât cele pentru depresie și tulburare bipolară. Cu toate acestea, necesită un tratament aproape în exclusivitate psihoterapeutic.

Vindecarea este o problemă de rupere a modelelor disfuncționale de gândire, sentimente și comportament care provoacă stres. Nu este ușor să schimbi obiceiurile dobândite de-a lungul vieții. Dacă alegeți să le întrerupeți, să reflectați și apoi să acționați în moduri noi, vă veți simți nefiresc și incomod la început. Dar, cu timpul, veți forma noi obiceiuri care vă vor ajuta să vă mențineți echilibrul emoțional și să vă mențineți sub control.

Clinica Hope se bazează în tratamentul BPD pe teoria terapiei dialectic-comportamentale. Îmbinăm elemente din formările noastre în analiză tranzacțională, psihanaliză și terapie cognitiv-comportamentală, în acord cu cel puțin o parte din teoriile legate de această tulburare.

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.