Vinuri premiate și de colecție din Moldova

servicii diverse


Vinuri premiate și de colecție din Moldova

De admin 1 an în urmă servicii diverse

Cauți vinuri premiate din Moldova?

Pe bauturibune.ro găsești cea mai mare variatate de băuturi din moldova: vinuri, cognac, vin spumant sau whiskey.

Alege din cele mai renumite vinuri de colecție și vinuri premiate de la producători de vin renumiți precum Cramele Aznauri, Cramele Basavin, Cramele Doina Vin, Cramele Lustdorf, vinaria Boiar sau Mileștii Mici.

Cultivarea viţei de vie pe teritoriul Republicii Moldova are o istorie milenară. Suprafaţa cultivată se extinde pe aproximativ 112000ha şi este repartizată în patru regiuni: Valul lui Traian, Ștefan Vodă, Codru şi Bălți. Dintre acestea, primele trei sunt destinate producţiei de vinuri cu indicație geografică protejată. Majoritatea producţiei este folosită cu scop comercial, în special pentru export. Republica Moldova beneficiază de o climă excelentă şi este situată la aceeaşi latitudine cu unele dintre cele mai faimoase regiuni viticole franţuzeşti, motiv pentru care soiurile originare din Franţa se comportă foarte bine local.

Cea mai mare colectie de vinuri moldovenesti, aproximativ 1,5 milioane de sticle, este cea de la Milestii Mici, fiind considerata de Cartea Recordurilor ca fiind cea mai mare colectie de vinuri din lume.

Comentariu

Nu există încă comentarii.
Autentificare necesara

Trebuie să vă conectați pentru a posta un comentariu.

Autentificare

Acțiune